Quantcast

Page 143 of 144 FirstFirst ... 4393133139140141142143144 LastLast
Results 2,131 to 2,145 of 2155

Thread: Official New Game Genie Code Thread

  1. #2131
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by KnightWarrior View Post
    Yeah like that, Will it be possable?
    Probably. I'll look at it when I'm done with other codes I'm working on.

    Quote Originally Posted by MegaDriver View Post
    Yes, the game only allows to upgrade each of the 3 items one time.

    The upgrade screen appears 3 times (when a certain level is cleared) but the item (or items) previously upgraded are no longer available to upgrade once more. The player has to forcibly chose between the ones left.
    So, the only variation possible is the order of the upgrades. By the end of the game the car is fully upgraded (3 upgrades screen and 3 different upgrades installed, each one only one time).
    Thank you for the info, very useful. I had some new codes I was going to post, but I noticed that choosing the manual transmission gave you the engine upgrade, even if you didn't select it. I will have to find out if that is normal and that's how they make the manual trans car more powerful than the automatic trans at first, or if that was because of my code. If that's normal, then I'll need to figure out how they make the manual trans car even more powerful when you actually select the engine upgrade. Give me some time to figure things out and then I'll post the codes.

    Quote Originally Posted by Virtua Hunter View Post
    Thank you!

    Meanwhile I have another question this time it's not for the music
    It's probably in the realm of romhacking and it's more a curiosity than a real request but I ask in any case:

    would it be possible to change the spaceship sprite? TF IV has two ships, the second ship is unlocked at the end of stage 5 with a cutscene (I think you can see it in the save state) and and is used for the rest of the game.

    I know it's unlikely, but since the game seems programmed in an odd way, maybe thel left both ships data included tor every level? That's my curiosity ^^
    I'll look into that a little later. It might be possible to have that ship from the very beginning.

  2. #2132
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    MegaDriver, made some good progress. Found out it was my code that was causing the issues with the transmission. I have an updated code from earlier, as well as a new code.

    Turbo Outrun (Japan, Europe) Genesis/MD


    AKXT-AA56 +
    RFYT-A612
    Start a new game with the upgrade menu (you can pick a Turbo, Tire, or Engine upgrade before your first race). Note that you will start with the manual transmission. UPDATED: If you want to have the automatic transmission, add this code: 9EDA-BRZR.

    9VYA-BGE2 +
    B3YA-AAE4
    Start a new game with all 3 upgrades (Turbo, Tires, and Engine). Note that you will start with the manual transmission even if you choose automatic. If you want to have the automatic transmission, add this code: 9EDA-BRZR.

    EDIT: I made this last code so that it shouldn't bring up the upgrade menu since you'll already have all 3 upgrades. If you test it long enough to make it to the next check point (wherever it is that you would normally see the upgrade menu), let me know if the upgrade menu shows up (it shouldn't).
    Last edited by Tony H; 07-21-2020 at 06:29 PM.

  3. #2133
    Wildside Expert
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Portugal
    Posts
    201
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    MegaDriver, made some good progress. Found out it was my code that was causing the issues with the transmission. I have an updated code from earlier, as well as a new code.

    Turbo Outrun (Japan, Europe) Genesis/MD


    AKXT-AA56 +
    RFYT-A612
    Start a new game with the upgrade menu (you can pick a Turbo, Tire, or Engine upgrade before your first race). Note that you will start with the manual transmission. UPDATED: If you want to have the automatic transmission, add this code: 9EDA-BRZR.

    9VYA-BGE2 +
    B3YA-AAE4
    Start a new game with all 3 upgrades (Turbo, Tires, and Engine). Note that you will start with the manual transmission even if you choose automatic. If you want to have the automatic transmission, add this code: 9EDA-BRZR.

    EDIT: I made this last code so that it shouldn't bring up the upgrade menu since you'll already have all 3 upgrades. If you test it long enough to make it to the next check point (wherever it is that you would normally see the upgrade menu), let me know if the upgrade menu shows up (it shouldn't).


    Indeed!

    Ok, so I have been playing for a while with your codes.

    Yes, both are working.
    The first one is better for getting used gradually to the performance increase.
    The second one is simply supercool!
    However the upgrade screen still appears, although no upgrade can be chosen (interestingly, the "icons" for the upgrades appear smaller, which intuitively suggests they are no longer available).

    What can I say, with your codes Turbo Outrun has made the leap from mediocre to really enjoyable.

  4. #2134
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by MegaDriver View Post
    Indeed!

    Ok, so I have been playing for a while with your codes.

    Yes, both are working.
    The first one is better for getting used gradually to the performance increase.
    The second one is simply supercool!
    However the upgrade screen still appears, although no upgrade can be chosen (interestingly, the "icons" for the upgrades appear smaller, which intuitively suggests they are no longer available).

    What can I say, with your codes Turbo Outrun has made the leap from mediocre to really enjoyable.
    Glad to hear the codes are working well. The fact that the upgrade screen appears is probably perfectly fine. As long as you can't select any of them, then we will call it good.

    I may look into some more codes for this game. Thanks for all the help.

  5. #2135
    Ruimtemuis ruimtemuis's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Klaarstroom, South Africa
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    In that thread, someone links to a patch that already exists to convert the ROM to use the nude graphics.

    Yes, I saw that. But how can I apply the patch to an original cartridge on original hardware? That's why I was wondering if it is possible to replicate this effect using a Game Genie.

  6. #2136
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by ruimtemuis View Post
    Yes, I saw that. But how can I apply the patch to an original cartridge on original hardware? That's why I was wondering if it is possible to replicate this effect using a Game Genie.
    That patch would almost certainly require more than 5 Game Genie codes (which is the limit of a real Game Genie). And to be honest, I have no interest in doing this since it is someone else's work, and there is no challenge in it for me.

    If you know how to use a hex editor, you can figure it out yourself. Just apply the patch and then compare the original ROM to the patched ROM and count the number of differences.

  7. #2137

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    So you're asking for a way in the Mortal Kombat 1 Sega CD version to completely turn off morphs and letting the system load two additional characters into memory when playing as Shang?


    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    That's more of a ROM hack/patch project, and probably not something that can be done with a few Game Genie type codes (eg changing a few bytes in the game iso file). You may want to post your request over at RHDN (ROMhacking dot net). They might be able to help you.

    Is there way to turn off shang tsung morphs without loading additional characters?

    Its not a problem if shang tsung cant morph into others characters. i only want him to not morph. Or still its more what some hex edit can do?

  8. #2138
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by pepodmc View Post
    Is there way to turn off shang tsung morphs without loading additional characters?

    Its not a problem if shang tsung cant morph into others characters. i only want him to not morph. Or still its more what some hex edit can do?
    The hacking tools I use for Sega CD aren't very good, which limits what I can do. Just the morphing can probably be disabled with minimum editing, but I'm not really interested in trying because of the poor Sega CD tools.
    Last edited by Tony H; 07-22-2020 at 10:40 PM.

  9. #2139
    Raging in the Streets KnightWarrior's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    46
    Posts
    3,662
    Rep Power
    34

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    Probably. I'll look at it when I'm done with other codes I'm working on.

    Cool, Thanks

  10. #2140
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by KnightWarrior View Post
    I know it's like 2 years, I never thank you on it

    on the NES version of Batman:RTOJ

    When you beat a boss with 1 bar of Health, You Health bar get's refilled in the NES version, not on the Genesis version

    Is there a way to find where you have your health refilled at the start of each stage
    Can you supply me with a Kega Fusion or Gens save state shortly before you defeat a boss with your health somewhere below full?

  11. #2141
    Raging in the Streets KnightWarrior's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    46
    Posts
    3,662
    Rep Power
    34

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    Can you supply me with a Kega Fusion or Gens save state shortly before you defeat a boss with your health somewhere below full?
    How would I do that?

  12. #2142
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    I ported over the codes I made for the Mega Games 3 version.

    Super Monaco GP (USA) (Rev C)

    Note: These codes may not work with the other versions of the game.

    CBSA-AA7L +
    ABTA-A6N4
    Much faster acceleration and top speed. Can modify second code (ABTA-A6N4) to adjust the acceleration and top speed.

    ABSA-BA7T
    Accelerate much faster, especially in higher gears.

    ACCA-ATLL
    Accelerate faster, and can take turns faster. Code can be modified.

    XKSA-AC7A +
    AVRT-AACN +
    E3VA-AG8N
    Adds an extra gear to the automatic transmission, making it a 5 speed automatic instead of a 4 speed, and top speed is increased from 316 km/h to 335 km/h.

    JBVT-ACC2
    Increases the top speed of the automatic transmission from 316 to 405 km/h. Will not work with the 5 speed automatic transmission code.

    RFRT-A61R
    Shows which gear you're in when using the automatic transmission.

  13. #2143

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    pedodmc, I rarely do any work with music or sound in Genesis games, but Road Rash 2 was my favorite game, so I knew what I had to do. lol. Have always loved the music in RR2.

    Im still looking for Road Rash 2 covers.

    Yesterday a new Road Rash cover appeared:





    And this guy will cover all the tracks of the game, will sound amazing with the tracks made by this guy.

    He was the same guy that made this cover too:



  14. #2144
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,501
    Rep Power
    44

    Default

    Noice!

  15. #2145
    Raging in the Streets KnightWarrior's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    46
    Posts
    3,662
    Rep Power
    34

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    Can you supply me with a Kega Fusion or Gens save state shortly before you defeat a boss with your health somewhere below full?
    Ok, Again, How do I supply you wih a Save State?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 32X: Yay or nay?
    By 16bitter in forum 32X Power!
    Replies: 46
    Last Post: 04-11-2013, 01:27 AM
  2. Game Boy appreciation thread
    By Drixxel in forum Insert Coin
    Replies: 118
    Last Post: 12-26-2012, 10:55 AM
  3. Game Genie Codes: Should we have them?
    By Melf in forum Contributor's Corner
    Replies: 11
    Last Post: 03-30-2008, 04:15 PM
  4. Game Genie Problems
    By Chris Marsh in forum Tech Aid
    Replies: 6
    Last Post: 06-20-2006, 10:12 PM
  5. how to make your own game genie codes
    By daminmancejin2 in forum Genesis Does!
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2005, 05:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •