Quantcast

Page 41 of 151 FirstFirst ... 313738394041424344455191141 ... LastLast
Results 601 to 615 of 2261

Thread: Official New Game Genie Code Thread

  1. #601
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    Quote Originally Posted by evilevoix View Post
    Originally Posted by Tony H
    These will work on a real Game Genie/console or an emulator.

    The codes I've made for Dynamite Headdy: http://codehut.gshi.org/DynamiteHeaddyGG.txt
    NICE!!! Ima try and beat the game, infinite lives I need is all.


    Can't get these codes to work. Just a blank screen after they are entered???
    Sounds like you might need a master code. I'll look into it when I get home from work.

    EDIT: Are you using real hardware, or an emulator? If an emulator, which one?

  2. #602
    Master of Shinobi evilevoix's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Jerzy Shore
    Posts
    1,763
    Rep Power
    49

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    Sounds like you might need a master code. I'll look into it when I get home from work.

    EDIT: Are you using real hardware, or an emulator? If an emulator, which one?


    Real hardware. I have a Model 1 Sega Genesis HD GRAFX, a Model 2 Sega CD, and a 32X. All with proper factory issued power converters. I know for a fact the Game Genie works as I have used it many many times before. It just doesn't work for this game.

  3. #603
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    Quote Originally Posted by evilevoix View Post
    Real hardware. I have a Model 1 Sega Genesis HD GRAFX, a Model 2 Sega CD, and a 32X. All with proper factory issued power converters. I know for a fact the Game Genie works as I have used it many many times before. It just doesn't work for this game.
    OK, I made the master code and it seems to work fine on an emulator. Let me know if it works on your hardware...

    Dynamite Headdy

    AJBT-AA5R
    Master Code.

  4. #604
    Master of Shinobi evilevoix's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Jerzy Shore
    Posts
    1,763
    Rep Power
    49

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    OK, I made the master code and it seems to work fine on an emulator. Let me know if it works on your hardware...

    Dynamite Headdy

    AJBT-AA5R
    Master Code.
    So I enter the master code and then another code?

  5. #605
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    Quote Originally Posted by evilevoix View Post
    So I enter the master code and then another code?
    Yes. Enter the master code, and then enter up to 4 other codes as well.

    The reason you need the master code is because when the game first starts, it goes through the entire ROM and adds up every single byte, and then compares that total to what the total is supposed to be. If the two don't match, it will give you a blank screen and the game won't run. Well, a Game Genie code will cause one of those bytes in the ROM to change, so the totals won't match. A master code just makes it ignore the fact that the two don't match.

  6. #606
    Master of Shinobi evilevoix's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Jerzy Shore
    Posts
    1,763
    Rep Power
    49

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    Yes. Enter the master code, and then enter up to 4 other codes as well.

    The reason you need the master code is because when the game first starts, it goes through the entire ROM and adds up every single byte, and then compares that total to what the total is supposed to be. If the two don't match, it will give you a blank screen and the game won't run. Well, a Game Genie code will cause one of those bytes in the ROM to change, so the totals won't match. A master code just makes it ignore the fact that the two don't match.
    You're so smart, I'll post a video later.

  7. #607
    Wildside Expert HappehLemons's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    180
    Rep Power
    19

    Default

    Someone referred me over to this thread from one of my other threads (http://www.sega-16.com/forum/showthr...ne-Color-blind)

    I'm color blind, so i've got a little trouble playing Dr Robotnik's Mean Bean Machine. Is there any way the color pallet can be altered with a code? Red and green, and purple and blue are the colors that I can't differentiate.

  8. #608
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    Quote Originally Posted by HappehLemons View Post
    Someone referred me over to this thread from one of my other threads (http://www.sega-16.com/forum/showthr...ne-Color-blind)

    I'm color blind, so i've got a little trouble playing Dr Robotnik's Mean Bean Machine. Is there any way the color pallet can be altered with a code? Red and green, and purple and blue are the colors that I can't differentiate.
    That is a very interesting request. I've never really done much hacking with colors before, but I'll take a look at it. Will let you know if I figure anything out.

  9. #609
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    Have made some progress. I know this isn't what you were looking for, but I'm just posting new codes as I dig deeper into the game.

    Here's how this code works... whatever two colors you start out with will be the same two colors you always get for the entire level. This makes it much easier to match colors since there will only be 2 different colors. It also applies to the CPU.


    Dr. Robotnik's Mean Bean Machine

    AVBT-AA8J
    Your next pair of beans are always the same 2 colors for the entire level.

    ================

    Back to work on more codes.

  10. #610
    Wildside Expert HappehLemons's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    180
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    That is a very interesting request. I've never really done much hacking with colors before, but I'll take a look at it. Will let you know if I figure anything out.

    Thanks for looking into it! hopefully you'll be able to find something as I'd really love to play it on my actual system with a code

  11. #611
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    HappehLemons, I've made a little more progress. With Game Genie codes, I can now completely change which colors are used in the game, but are still limited to the original 5 colors (red, yellow, green, purple, and blue). What this means is we can eliminate any of those colors, or change one color for another. Would any of that be helpful? If so, let me know which color(s) you want changed.

    I'm also working on a "glitch" bean that can be swapped with another color. The glitch bean is not shaped at all like the normal beans, so it will be very easy to tell them apart just by their shape. I'm having a hard time getting it to work right though, so no guarantees.

  12. #612
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    Here's a sample code for you to try. You mentioned that you have trouble differentiating between red and green, and purple and blue. This code eliminates green and purple beans by switching them with red and blue. So if the game calls for a green bean, it will use a red bean instead, and purple is replaced with blue. Let me know if it's any help.

    Dr. Robotnik's Mean Bean Machine

    AY7T-AAB2
    No green or purple beans.

    EDIT: Still working on adding completely new colors (or shapes), but no luck so far.

  13. #613
    Wildside Expert HappehLemons's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    180
    Rep Power
    19

    Default

    Tony H, thanks for the excellent work. Although that's not the resolution I was looking for it's still very cool that you were able to find something that'd help me out. I knew this was a pretty unique request so anything you're able to find is great.

  14. #614
    Master of Shinobi Tony H's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,653
    Rep Power
    61

    Default

    Good news... As I mentioned earlier, I've never really done any color hacking before, so I did some reading and finally got it figured out. I found the palette for the purple bean, and successfully change it's color to white, pink, and black. Yea.

    There is a small problem though... If you look closely at any one of the beans, you'll see that they are in fact not a solid color. Each bean has several different shades of color. If you were using an emulator, that wouldn't be a problem, but because the actual Game Genie has a 5 code limit, we're going to have to compromise. Since we'll want to change the color of 2 beans, we can use 2 codes on one bean, and 3 codes on the second bean. Some of the old color might still be there, but I think if we change the outer most layers, you'll be able to differentiate between the other colors.

    I need some info from you. Since I already found the palette for the purple bean, I hope it's OK if we make that one of the beans that we change. If the purple bean is OK with you, I'll need to know what color would be best to change it to. You can pick ANY color you want. I'll also need to know which other bean you want to change, and what color you want it changed to.

  15. #615
    Wildside Expert HappehLemons's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    180
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by Tony H View Post
    Good news... As I mentioned earlier, I've never really done any color hacking before, so I did some reading and finally got it figured out. I found the palette for the purple bean, and successfully change it's color to white, pink, and black. Yea.

    There is a small problem though... If you look closely at any one of the beans, you'll see that they are in fact not a solid color. Each bean has several different shades of color. If you were using an emulator, that wouldn't be a problem, but because the actual Game Genie has a 5 code limit, we're going to have to compromise. Since we'll want to change the color of 2 beans, we can use 2 codes on one bean, and 3 codes on the second bean. Some of the old color might still be there, but I think if we change the outer most layers, you'll be able to differentiate between the other colors.

    I need some info from you. Since I already found the palette for the purple bean, I hope it's OK if we make that one of the beans that we change. If the purple bean is OK with you, I'll need to know what color would be best to change it to. You can pick ANY color you want. I'll also need to know which other bean you want to change, and what color you want it changed to.
    Thank you so much for all your work. Turning the purple beans black and the red beans white would be best!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Similar Threads

  1. 32X: Yay or nay?
    By 16bitter in forum 32X Power!
    Replies: 46
    Last Post: 04-11-2013, 01:27 AM
  2. Game Boy appreciation thread
    By Drixxel in forum Insert Coin
    Replies: 118
    Last Post: 12-26-2012, 10:55 AM
  3. Game Genie Codes: Should we have them?
    By Melf in forum Contributor's Corner
    Replies: 11
    Last Post: 03-30-2008, 04:15 PM
  4. Game Genie Problems
    By Chris Marsh in forum Tech Aid
    Replies: 6
    Last Post: 06-20-2006, 10:12 PM
  5. how to make your own game genie codes
    By daminmancejin2 in forum Genesis Does!
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2005, 05:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •