Quantcast

Results 1 to 12 of 12

Thread: Please Help Me Get King Colossus to save properly with a MLB donor board?

  1. #1
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Sad Please Help Me Get King Colossus to save properly with a MLB donor board?

    Hey All,

    I'm going nuts trying to figure out how to get a working copy of King Colossus going. I've been
    able to burn the binary just fine and also play the game but anytime I save it won't save at all.
    Not just the save not staying when I power off but it just doesn't save at all. Doesn't even register
    on screen. It's like I didn't save at all?? I know it's possible to get this game to work as I see lots
    of the reproduction sellers selling it cause everything I find on google is folks saying it won't save
    on their everdrive or a repro seller saying they have them for sale. I've heard you have to add
    a larger SRAM chip replacing the stock 8k the common sports titles come with and attaching A13 from
    the SRAM to the EPROM but I must either have a broken rom or I'm just stupid cause I tried that already
    too and it just didn't work.

    Help a brother out and spill the beans would someone please?

    Cheers,
    Shawn

  2. #2
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    Not one person is willing to share some insight?

  3. #3
    King of the Ring WCPO Agent ThugsRook's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    996
    Rep Power
    21

    Default

    which ROM? the MIJET english translation?

  4. #4
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ThugsRook View Post
    which ROM? the MIJET english translation?
    Yes exacty that one. I'm looking to put it on a cart to play on real hardware.

  5. #5
    Mastering your Systems Shining Hero TmEE's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Estonia, Rapla City
    Age
    30
    Posts
    10,095
    Rep Power
    110

    Default

    It is definitely a SRAM related problem.

    8KB SRAMs have 2x CE strobes and bigger ones usually don't and this requires more effort than just adding a bigger chip.
    Last edited by TmEE; 07-03-2012 at 04:27 AM.
    Death To MP3, :3
    Mida sa loed ? Nagunii aru ei saa "Gnirts test is a shit" New and growing website of total jawusumness !
    If any of my images in my posts no longer work you can find them in "FileDen Dump" on my site ^

  6. #6
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    Do you care to explain please?

  7. #7
    King of the Ring WCPO Agent ThugsRook's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    996
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by TmEE View Post
    It is definitely a SRAM related problem.

    8KB SRAMs have 2x CE strobes and bigger ones usually don't and this requires more effort than just adding a bigger chip.
    that means...

    if you want burn a repro cart, it needs to support this games SRAM.
    typical sports game carts aint gonna work for this game.

  8. #8
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    Do you have any suggestions of what donor I should be using? I've ordered a japanese copy which will tell all when it
    arrives as I can just trace it out myself then but do to never learning the virtue of patience I'd rather know now how
    to make it work rather than waiting for my copy to arrive from Japan

  9. #9
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    Well I got another board today that supports 32k of SRAM vs 8k and you are right there is additional logic to support it. I'll play around
    and report back (good or bad...lol..)

  10. #10
    Raging in the Streets goldenband's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,492
    Rep Power
    93

    Default

    Is there a table anywhere detailing the exact hardware used in all Genesis/MD games with savegame functionality? We have the list here as edited by A Black Falcon, but it doesn't list SRAM size and doesn't include Japanese games.

  11. #11
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    see below post.
    Last edited by nintendo2600; 07-13-2012 at 11:36 PM.

  12. #12
    Death Adder's minion
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    The game is now saving perfectly BUT modifications to how the RAM is handled in the program had to be made. If anyone is looking for the BIN just shoot me a PM and I will be glad to share. I have it sitting here and ready to burn to a 27c160 for your Colossal pleasure!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •